EGYEDI WEBOLDAL

TÖBB RÉTŰ ,KÉPEKKEL IS ELLÁTOTT WEBOLDAL,MENŰ SZERINT !

                                KirályKATONÁKRÓL Király

Magyarországra látogatott a szerb vezérkari főnök

Udvariassági látogatáson fogadta Benkő Tibor honvédelmi miniszter Milan Mojsilović vezérezredest. A szerb vezérkar főnöke Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka meghívására érkezett hazánkba.

szerb_vezerkari_fonok_meghivasi_latogatasa_1.jpgszerb_vezerkari_fonok_meghivasi_latogatasa.jpg

=================================================

                                 JÁRŐR HAJÓK

Két felújított járőrhajóval bővült az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred flottája. A modernizáláson átesett vízi járművek november 5-ei ünnepélyes átadásán Benkő Tibor honvédelmi miniszter, valamint Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is jelen volt.

jarorhajok.jpg

=================================================

     Az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár

Az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonái, valamint az amerikai hadsereg különleges műveleti csoportjai tartanak közös kiképzést október 24. és november 30. között Szolnokon, Táborfalván és Várpalotán.

amerikai_repulogep.jpg

=================================================

Ünnepi állománygyűlés Székesfehérváron

Idén nem csupán az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire és áldozataira emlékezünk, hanem ezen a napon ünnepeljük Magyarország új államformájának, a köztársaság kikiáltásának harmincadik évfordulóját is – hangsúlyozta Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka október 22-én, Székesfehérváron.

unnepi_alomany_gyules.jpgunnepi_alomany_gyules2.jpgunnepi_alomany_gyules1.jpg

================================

          DIGITÁLIS KATONA PROGRAM.

digitalis_katona_program.jpg

Honvédelem és haderőfejlesztés címmel tartott előadást Szabó István, a tárca honvédelmi államtitkára az Infotér konferencián, szerdán. Az államtitkár összefoglalta az érdeklődők számára a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program legfontosabb elemeit. Elhangzott: a kormány – és ezen belül a Honvédelmi Minisztérium – célja, hogy a haderő szavatolni tudja az ország, és a lakosság biztonságát. Ennek érdekében a Magyar Honvédség – a programnak köszönhetően – a térség legmodernebb, meghatározó haderejévé válik majd.

A folyamatban lévő, és a jövőben megvalósuló haditechnikai eszközök beszerzése mellett – hangsúlyozta Szabó István – a program lényeges eleme a katona, az ember. Természetesen nem csupán a digitális katona program miatt, hanem a honvédek illetménybeli elismertsége és megfelelő szolgálat ellátási körülményei megteremtése okán is.

Mint ahogyan az a Katonai Filmstúdió készítette kisfilmből is kiderült, a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program fontos alkotóeleme az Önkéntes Tartalékos Rendszer is. Szabó István kiemelte: jelenleg már közel 8000 tartalékossal rendelkezik a haderő.

 Előadása végén az államtitkár felvázolta mindazokat a lépéseket, amelyet a tárca a hadsereg kibervédelmi képességének fejlesztése érdekében tesz.

===================================================

Negyvenéves a Honvéd Kulturális Központ 2019. 10. 11

Baráth Ernő dandártábornok a Honvéd Kulturális Központról elmondta, nagyon sok aktív és nyugállományú katona látogatja, ráadásul családtagjaik is kikapcsolódhatnak az intézményben. „Úgy gondolom, rengeteg olyan aspektus van, ami miatt szükség van a Honvéd Kulturális Központra, és szerencsére nagyon népszerű, amit jelez a nagy kihasználtsága is” – fogalmazott. Az ünnepi programsorozat egy színvonalas gálaesttel kezdődött májusban, ahol a központ partnerei mutatkoztak be, majd ezt különböző kulturális rendezvények követték.

kulturalis_kp..jpg

A helyőrségi gála fontos társadalmi esemény, amely mindig két részből áll: az est elején a már felsorolt műsorokat mutatják be, majd ezt követi a vacsora, amelyet a honvédség katonaszakácsai állították össze. A katonaszakácsok ezzel a menüvel vesznek részt a jövő évi szakács olimpián – mondta a dandártábornok.

A rendezvényen Baráth Ernő dandártábornok emlékplakettet adott át a kulturális központ munkatársainak és támogatóinak az intézmény fennállásának 40. évfordulója alkalmából.

 ================================================

Kilenc országból érkeztek katonák, valamint rendőrök szeptember 23-tól október 11-ig tartó 38. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyamnak (International Military Observer Course - IMOC) otthont adó MH Béketámogató Kiképző Központba, Szolnokra.   (2019)

9orszag_katonai.jpg

=================================================

                             INDIAI LÁTOGATÓK

Az indiai vezérkari akadémia tizenöt fős csoportja látogatott el az MH Hadikikötőbe, hogy megismerje az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred speciális képességeit. 2019. 09. 27.

indiai_latogatok.jpgindiai_latogatok_1.jpg

=================================================

                         LŐGYAKORLAT A BAKONYBA.

A Magyar Honvédség Központi Gyakorló- és Lőterén tartott századellenőrző lőgyakorlatot az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 39. lövészzászlóaljára épülő MH Zászlóalj-harccsoport II. második és harmadik lövészszázada.
harckocsi_gyakorlaton.jpg

A támadó feladatot végrehajtó lövészszázadokat egy-egy harckocsiszakasszal erősítették meg, emellett a felbukkanó célok egy részét aknavető és páncéltörő alegységek pusztították. A feladat kezdetén a harckocsik és a harcjárművek toronyfegyverei leküzdötték az ellenség támadó harci helikoptereit jelképező célokat, aztán egy MI-24-es harci helikopterpár tűzcsapása vezette be a támadást. Ezt követően műszaki katonákkal megerősített lövészrajok alkalmazásával nyitottak átjárót, majd az azt leküzdő lövész- és harckocsi szakaszok folytatták a támadást

===============================================

            KATONAI ESKÜ HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN 2019.09.13

esku2.jpgesku1.jpg

==============================================

                 KATASZTRÓFA VÉDELMI GYAKORLATRÓL.

muszaki_gepek.jpg

A zászlóalj parancsnoki teendőit 2019-ben Zsóri Ferenc alezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Művelettámogató Műszaki Zászlóaljának parancsnoka látta el.

„A Szőke Lavina gyakorlat célja, hogy a résztvevők megismerjék és nemzetközi környezetben gyakorolják a döntéshozatali módszereket, lehetőségeket, valamint az alegységek irányítását és vezetését. Ez a gyakorlat kiváló lehetőséget biztosít az együttműködés erősítésére is” – árulta el érdeklődésünkre a TMZ parancsnoka. Hozzátette: jövőre Románia ad otthont a gyakorlatnak, a soron következő rendezvényen Florin Mihai Dubina alezredes látja majd el a zászlóaljparancsnoki teendőket.

Az előző évekhez hasonlóan, idén is árvízvédekezéssel kapcsolatos feladatokat kaptak a résztvevők. Természetesen az összetett szituációk megoldása közben különböző nehézségekre és incidensekre kellett azonnal és hatékonyan reagálniuk a katonáknak.

=================================================

                        FIGYELEM ! - KATONAI OSZLOP MENET .

komboj.jpg

2019. szeptember 20-án, pénteken (egész nap) katonai járművekből álló menetoszlopok közlekedésére kell számítani az Atkai holtág – Sándorfalvi út – M43 – Hódmezővásárhely – Szeghalom – Berettyóújfalu – 47 sz. főút – M35 autópálya — 354 sz. főút – 4 sz. főút – Hajdúhadház útvonalon.

A Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy az említett útvonalakon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a menetoszlopokat, ezzel is segítve azok biztonságos és folyamatos haladását.

A Magyar Honvédség a vonatkozó szabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

=================================================

                                 MODERN TECHNIKA !

hk.jpg

                                        TANÉV NYITÓ

tanevnyito.jpg

Szeptember 2-án az MH Altiszti Akadémián is megkezdődött az oktatás. A laktanyasorakozón Bozó Tibor dandártábornok köszöntötte az állományt, majd ünnepélyesen megnyitotta a 2019/2020-as tanévet.

=================================================

                       Huszártalálkozó (2019. augusztus 24. )

huszar_7.jpghuszar_8.jpghuszar_12.jpghuszar_2.jpghuszar_13.jpghuszar_11.jpghuszar_1.jpghuszar_4.jpghuszar_6.jpghuszar_3.jpghuszar_9.jpghuszar_10.jpg

 =================================================

                   Légi parádé a Duna felett 2019.08.20

lp3.jpglp8.jpglp6.jpglp4.jpglp13.jpg

lp10.jpglp5.jpglp12.jpglp9.jpglp2.jpglp1.jpglp7.jpglp11.jpg

 ================================================

A Honvédelmi Minisztérium központi ünnepsége az augusztus 20-ai állami ünnep alkalmából  2019

24.jpg25.jpg26.jpg27.jpg

 ===================================================

Először repült az első, Magyar Honvédségnek gyártott könnyű, többcélú helikopter. 2019

helikopter.jpg

==================================================

                        Honvédelmi tábor  Tiszaszigeten.

17.jpg18.jpg19.jpg20.jpg21.jpg22.jpg23.jpg

 

=================================================

              Tisztjelöltek felkészülése a tisztavatásra.

01.jpg02.jpg03.jpg05.jpg06.jpg07.jpg08.jpg09.jpg

 ===================================================

Háziversenyt rendezett a Robbanóanyag-kereső Kutyás Műveleti Század

13.jpg10.jpg11.jpg12.jpg14.jpg15.jpg16.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 43
Tegnapi: 54
Heti: 97
Havi: 336
Össz.: 8 493

Látogatottság növelés
Oldal: Magyar Honvédségről
EGYEDI WEBOLDAL - © 2008 - 2019 - egyediweboldal.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »